Liiketoiminta

Nordic ID on perustettu vuonna 1986. Toimintansa aikana yhtiö on muuntautunut viivakoodilukijoiden valmistajasta RFID–teknologiaan perustuvien sovellusten globaaliksi toimittajaksi. Uusi vaihe yhtiön historiassa alkoi vuonna 2016, kun se lanseerasi nykyisen palveluliiketoimintamallinsa.

Nordic ID:n palveluliiketoiminnassa yhdistyvät vahva teknologinen osaaminen, laitevalmistus sekä palveluratkaisujen kehittäminen. Nordic ID mahdollistaa RFID-teknologian (radiotaajuinen etätunnistus) avulla esineiden tunnistettavuuden ja tekee esineistä seurattavia läpi koko niiden elinkaaren. Tämä mahdollistaa sen, että esimerkiksi kuluttajan ostotapahtuma itsepalvelukassalla voidaan viedä läpi yli kymmenen kertaa nopeammin verrattuna nykyiseen asiointiin itsepalvelukassalla. Tai asiakaspalvelupisteen, kuten vuokraamon, ei tarvitse pitää tuotteistaan puskurivarastoa vaan ne kykenevät reagoimaan reaaliaikaiseen tietoon todellisista saldomuutoksista.

Yhtiön vahvuuksia ovat sen ainutlaatuinen tapa hyödyntää RFID-teknologiaa sekä yhtiön oma ohjelmistoalusta, Nordic ID Radea. Asiakkaalle edelläkävijyys näkyy valmiiksi paketoituina ja testattuina ratkaisuina, jotka ovat helposti käyttöönotettavissa, ilman suuria alkuinvestointeja.