Esineiden tiedon ohjaus älykellolla vapauttaa kädet muihin työtehtäviin

ESINEIDEN TIEDON OHJAUS ÄLYKELLOLLA VAPAUTTAA KÄDET MUIHIN TYÖTEHTÄVIIN

 

Nordic ID laajentaa RIFD-teknologian hyödyntämistä älykelloihin ainoana toimittajana maailmassa. Sovelluksemme tuo inventaariotiedon ranteeseen ja mahdollistaa tuotteiden seurannan ja paikantamisen reaaliaikaisesti älykellon avulla.

Esineiden tunnistettavuus on perinteisesti tehty niitä varten suunnitelluilla lukulaitteilla, sovelluksemme tuo RFID- sensoriteknologian älykelloihin. ”Älykellon etu suhteessa perinteisiin lukijoihin on, että käyttäjän kädet jäävät vapaaksi tekemään muita työtehtäviä. Niin sanotut puettavat lukijat vievät lukuprosessin tapahtuvaksi taustalla ilman, että esimerkiksi inventointi täytyy tehdä omana työvaiheena”, tuotehallintojohtaja Mika-Petteri Lundgren selventää.

Tuote palvelee ensisijaisesti teollisuuden ja kaupan alaa. Teollisuudessa tämä tarkoittaa esimerkiksi tarkkaa prosessivalvontaa kokoonpanon eri vaiheissa; vähittäiskaupassa tuotteiden reaaliaikaiset määrät aktivoituvat muiden toimintojen ohessa ja yksittäisen tuotteen paikantaminen esimerkiksi liikkeessä nopeutuu huomattavasti.

”Työmaalla jopa 30 prosenttia työajasta menee työkalujen etsimiseen. Älykelloon syötettyjen tietojen perusteella se ohjaa työntekijän suoraan oikeaan paikkaan”, palvelu- ja ratkaisuliiketoiminnan johtaja Juuso Lehmuskoski listaa muita ominaisuuksia.

 

Älykello mahdollistaa uusia käyttökohteita

Kasvuyrityksenä Nordic ID hakee älykellosovelluksella sekä uusia markkinoita että tapoja hyödyntää RFID teknologiaa.

”Uskomme, että teknologian laajentuminen avaa meille uusia asiakkuuksia. Esimerkiksi pelastustoimi ja puolustusvoimat ovat olleet älykellosta kiinnostuneita. Sovellus voi toimia myös hälyttäjänä esimerkiksi terveydenhuollon työntekijöille”, Lehmuskoski kertoo.

Ohjelmisto on lanseerausvaiheessa ladattavissa Android-käyttöjärjestelmään, myöhemmin myös Applen älykelloon. Älykellolla ohjattavaa tuotteiden seurantaa on testattu eri Wear OS -laitteilla yhdessä asiakkaiden kanssa. Sovellus lanseerattiin Google Play Storessa 1.10.2018.

 

Katso videolta kuinka Nordic ID Smart Watch App toimii

 

Lisätietoa:
Juuso Lehmuskoski
VP, Service and Solutions
juuso.lehmuskoski@nordicid.com
GSM 040 5103 790

NORDIC ID VAHVISTAA JALANSIJAANSA AASIASSA – TEKEE JAKELIJASOPIMUKSEN INDONESIALAISEN YHTIÖN KANSSA Nordic ID on tehnyt merkittävän...

Lue lisää

Kaupankäynti Nordic ID Oyj:n osakkeilla alkaa  Nasdaq First Northilla Tänään, 30.11., alkaa kaupankäynti Nordic ID:n osakkeilla...

Lue lisää

NORDIC ID OYJ:N LISTAUTUMISANTI ON PÄÄTTYNYT JA LISTAUTUMINEN FIRST NORTH FINLAND -MARKKINAPAIKALLE TOTEUTETAAN SUUNNITELLUSTI Nordic ID...

Lue lisää