LINDSTRÖM: PALVELUJEN DIGITALISOIMINEN PARANTAA ASIAKASKOKEMUSTA JA EDISTÄÄ KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ

Lindström on viime vuosina panostanut paljon palvelujensa digitalisoimiseen – tavoitteena on ollut niin asiakaskokemuksen kuin vastuullisuuden parantaminen. Tätä työtä on tehty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja teknologiakumppani Nordic ID:n kanssa. 

 

Yksi keihäänkärkipalveluita on työvaatteiden jakeluun kehitetty FlowAbility Storage Solutions, jonka teknologia perustuu Nordic ID:n kehittämään älyvaraston reaaliaikaisen seurannan mahdollistavaan ratkaisuun. Palvelu on käytössä muun muassa Fazer leipomoilla Vantaalla. 

 

Palvelussa järjestelmä seuraa ja kerää tietoja leipomon 300 työntekijän työvaatteiden käytöstä. Jokaisessa eri työntekijäryhmien työvaatteessa on RFID-tunniste, jonka avulla vaatteiden käyttöä seurataan. Palvelu auttaa parantamaan hygienia- ja tuoteturvallisuutta, koska työntekijä ei esimerkiksi saa käyttöönsä vääränlaisia työvaatteita ja asiakas voi Lindströmin avulla kouluttaa työntekijöitään oikeanlaisesta työvaatteiden käytöstä. Samoin sen avulla voidaan lisätä työtyytyväisyyttä, koska työntekijöillä on aina saatavilla oikea määrä juuri heille sopivia vaatteita.

 

Oleellista on, että palvelu on asiakkaidemme työntekijöille mahdollisimman helppo ja nopea. Näin se on myös kustannustehokas, Fazerin tapauksessa työvaatehuollon hallinnointiin käytettyä aikaa on pystytty leikkaamaan jopa 30 prosenttia”, Lindströmin palvelukonsepteista vastaava johtaja Taneli Ranki sanoo. 

 

Reaaliaikainen kuva työvaatteiden käytöstä ja kierrosta 

FlowAbility Storage Solutions -palvelussa työvaatteissa on ne yksilöivä tunniste: työntekijä kirjautuu sisään vaatevarastoon ja valitsee vaatteensa, joiden tunnisteet oven vieressä oleva lukija lukee. Samanlainen lukija on vaatteiden palautuksessa pesukorin yllä. Näin jokaisen vaatteen sijainnista ja käyttöajasta työpaikalla saadaan tarkka reaaliaikainen tieto.

 

”Lukijat välittävät kaiken keräämänsä datan kehittämäämme Radea-ohjelmistoalustaan, jonka tietojen avulla Lindström voi paremmin suunnitella ja optimoida omaa toimintaansa. Jatkossa tekoäly voi analysoida historiallista dataa ja antaa uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseksi ”, Nordic ID:n palvelut ja ratkaisut -liiketoiminnan johtaja Juuso Lehmuskoskisanoo.

 

Tieto auttaa esimerkiksi tuotekehitystämme entistä kestävämpien vaatteiden suunnittelussa. Yleisemmin palvelun keskeisiä hyötyjä on läpinäkyvyys: asiakkaillamme on reaaliaikainen kuva työvaatteiden käytöstä ja kierrosta. He näkevät paremmin miten käyttävät palvelua eri työntekijäryhmien ja yksittäisten henkilöiden tasolla – näin he voivat optimoida tarvitsemiensa vaatteiden määrää”, Ranki kertoo. 

 

Vastuullisuus palvelujen kehitystä ohjaava tekijä 

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat sekä Lindströmin että Nordic ID:n toiminnan lähtökohtia. 

 

Vuokravaatteemme ovat kestäviä ja korjattavia ja siten mahdollisimman pitkäikäisiä. Samoin työvaatepalvelumme hiilijalanjälki on keskimäärin neljä kertaa pienempi verrattuna siihen, että asiakkaat pesisivät vaatteensa itse”, Ranki kertoo. 

 

”Ratkaisumme auttavat laajemminkin vähentämään turhaa valmistusta, välivarastointia ja hävikkiä. Tuotevirtojen reaaliaikainen seuranta ja analysointi auttaa asiakkaitamme toimimaan tehokkaammin ja vastuullisemmin. Se on keskeinen toimintaamme ohjaava tekijä”, Lehmuskoski sanoo. 

 

Storage Solutionsin kehittäminen alkoi muutama vuosi sitten tiiviissä yhteistyössä Lindströmin, Nordic ID:n ja pilottiasiakkaiden kanssa. RFID on osoittautunut Lindströmin asiakkaille parhaaksi teknologiaksi. 

 

”Teknologian kehitys oli yksi tekijä ratkaisun taustalla. Uuden sukupolven UHF RFID -ratkaisu mahdollistaa useiden vaatteiden sujuvan ja nopean luennan. Emme kuitenkaan kehitä teknologiaa vain teknologian vuoksi – kaikkien ratkaisuiden tulee palvella asiakkaitamme. Tämä on myös Nordic ID:n vahvuus. Heillä on intoa kehittää uutta, sekä aito halu ymmärtää loppuasiakasta ja meitä”, Ranki sanoo.

 

Lisätiedot:

Juuso Lehmuskoski
Palveluratkaisuliiketoiminnan johtaja, Nordic ID Oyj
juuso.lehmuskoski(at)nordicid.com
+358 40 510 3790

 

LINDSTRÖM LYHYESTI
Olemme yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, jolla on 170-vuotinen kokemus tekstiilialalta. Tarjoamme ratkaisuja toimitilojen siisteyteen ja sisustamiseen, työpukeutumiseen ja suojautumiseen sekä tytäryhtiömme Comfortan kautta hotellien ja terveydenhuollon tekstiilipalveluita. https://lindstromgroup.com/fi/

 

 

Nordic ID Oyj puolivuosikatsaus. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 3,90 miljoonaa euroa, ratkaisupalvelumyynti jatkoi kasvuaan, laitemyynti jäi tavoitteista.

Lue lisää

Brady Corporationin kokonaan omistaman tytäryhtiön Brady S.À.R.L.:n kaikista Nordic ID OYJ:n osakkeista tekemän julkisen käteisostotarjouksen alustava...

Lue lisää

Brady Corporation ilmoittaa aikomuksestaan hankkia koko Nordic ID Oyj:n osakekanta, tavoitteenaan IDS-liiketoiminnan strateginen kehittäminen; tekee suositellun...

Lue lisää