Nordic ID ja IBM iX yhteistyö rikkoo RFID-teknologian rajoja IBM Instant Checkout:illa

Nordic ID ja IBM iX yhteistyö rikkoo RFID-teknologian rajoja IBM Instant Checkout:illa

Nordic ID on Euroopan johtava reaaliaikaisen tavaravirtojen hallinta- ja seurantaratkaisuja tarjoava RFID- teknologiayritys. IBM iX, IBM:n muotoilu- ja konsultointiyksikkö, on kehittänyt itsepalvelukassainnovaation, joka tulee mullistamaan asiakaskokemusta.

Tutkimuksen mukaan 56% kaupassakävijöistä hylkää ostoksensa kassajonossa, jos he arvioivat joutuvansa jonottamaan yli kuusi minuuttia. IBM Instant Checkout on 15 kertaa nopeampi kuin perinteinen itsepalvelukassa, ja seitsemän kertaa nopeampi kuin tavallinen kassa. Ostostapahtuman tekeminen kestää vain noin 5 sekuntia.

 

Asiakaskokemus huippulukemissa
Tämän sujuvan ja täsmällisen ostokokemuksen mahdollistaa Nordic ID:n teknologia. Innovatiivinen RAIN RFID-ratkaisu on osana kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka tulee mullistamaan asiakaskokemusta. Kun ostotapahtuma kestää noin 5 sekuntia, jonoja ei ehdi syntyä. Mieti, kuinka paljon tyytyväisempiä asiakkaat ovat! IBM Instant Checkout myös vapauttaa henkilökuntaa kassojen rutiinityöstä, mahdollistaen paremman asiakaspalvelun kaupan tiloissa. Asiakas saa henkilökohtaista palvelua hyllyrivien välillä ja myyjät saavat keskittyä omaan ydinosaamiseen, asiakaspalveluun ja myyntiin.

Kauppiaan kannalta parempi asiakaspalvelu tukee lisämyyntiä sekä parantaa asiakaskokemusta. Uudet itsepalvelukassat eivät ainoastaan minimoi jonottamista, ne ovat myös oiva ratkaisu kausipiikkien helpottamiselle, esimerkiksi jouluruuhkat voitaisiin purkaa muutamalla itsepalvelukassalla. RFID -teknologian mahdollistama nopea ostotapahtuma, edesauttaa myös isomman asiakasmäärän sujuvaa palvelemista. Sen sijaan, että asiakkaat jonottavat ruuhkassa kuusi minuuttia kassalle, josta noin 50% saattaa jättää ostoksensa siihen paikkaan, IBM Instant Checkout palvelee samassa ajassa 45 asiakasta.

Nordic ID on kehittänyt RAIN RFID -ratkaisua tiiviissä yhteistyössä IBM iX:n kanssa itsepalveluinnovaation mahdollistamiseksi. ”Yhteistyö Nordic ID:n kanssa on ollut ratkaisevaa innovaation onnistumisen kannalta. Odotamme mielenkiinnolla yhteistyömme jatkoa, eli innovaation ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien kehittämistä, jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että kauppiaita,” sanoo Lindsay Herbert, IBM iX:n keksijä ja Digital Transformation Leader.

 

Instant checkout itsepalvelukassan hyödyt
Miten IBM Instant checkout itsepalvelukassa sitten poikkeaa nykyisestä itsepalvelukassasta? Yleisin itsepalvelukassoilla käytetty teknologia on viivakoodien luentaan perustuva tuotteiden tunnistus. Tuotteiden viivakoodien yksittäin lukemisen vuoksi ostotapahtuman suorittaminen on suhteellisen hidasta. Jokaisen tuotteen viivakoodi on ensin etsittävä pakkauksesta ja sen jälkeen pidettävä sitä lukijan alla jotta skannaaminen onnistuu. Jos viivakoodi on huonolaatuinen sen skannaaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Viivakoodien luentatarkkuuden ollessa keskimäärin 65% ei ole mitenkään tavatonta, että tuotteita joutuu skannaamaan useampaan kertaan.

Suurin osa meistä on itsepalvelukassalla kokenut kuinka skannattu tuote pakkausalustalle laskettaessa aiheuttaa virheilmoituksen: “Alustalla on skannaamattomia tuotteita”. Tarkan RFID -luennan ansiosta, kaikkien ostosten yhtäaikainen skannaus onnistuu ilman virheilmoituksia. Yhtäaikainen skannaus mahdollistaa tunniste, jota lukulaite voi lukea ilman suoraa näköyhteyttä.

 

Tulevaisuuden ostokokemus
”Yhteistyömme IBM iX:n kanssa määrittelee tulevaisuuden shoppailua. Tämä ratkaisu on täydellinen esimerkki siitä, kuinka RD- tiimimme maailmanluokan asiantuntijuudellaan siirtää rajoja siitä mitä on mahdollista saavuttaa teknologiallamme. Luomme jokaiseen esineeseen oman digitaalisen identiteetin, joka mahdollistaa sen reaaliaikaisen seurannan sekä tuomisen IoT-ympäristöön. Tämä luo uniikkeja tilanteita käyttää ja analysoida esineistä kerättyä dataa. Kuvittele kuinka hyvän asiakaskokemuksen tällainen äärimmäisen nopea ostotapahtuma luo. Puhumattakaan analysointimahdollisuuksista, jotka kaupan täysi pilveenliitettävyys tarjoaa,” sanoo Juha Reima, CEO, Nordic ID.

Itsepalvelukassainnovaation kehittämisessä Nordic ID on toiminut IBM iX:n laitekumppanina. Innovaatio antaa kuluttajan kokea tulevaisuuden ostoksilla käyntiä jo tänään!

 

Nordic ID:n RAIN RFID ratkaisu
Nordic ID:n laitepääteknologia on RAIN RFID. RFID-teknologia mahdollistaa useamman tuotteen yhtäaikaisen tunnistamisen hyvin suurella tarkkuudella. Tämän lisäksi sillä on mahdollista seurata yksittäisiä tuotteita kun puolestaan viivakoodeja käytettäessä tarkkuustaso ulottuu ainoastaan tuotetyyppiin saakka. Tästä esimerkkinä kaikissa s-kokoisissa keltaisissa paidoissa on sama viivakoodi mutta eri RFID tunniste. IBM Instant Checkoutissa Nordic ID:n kehittämä innovatiivinen RFID-pohjainen lukualusta mahdollistaa koko ostoskassin tai -korin skannaamista kerralla. Jos ostokset laittaa kaupassa suoraan omaan kassiin, myös pakkausvaihe kassalla jää pois.

Jotta täydellistä lukutarkkuutta voidaan taata, eli joka ikistä yksittäistä ostosta luetaan kerralla, täytyy RFID-laitteiden olla huippuluokkaa. Nordic ID:n kehittämä edistyksellinen RAIN RFID-moduuli yhdistettynä teknisesti hyvin kehittyneisiin antenneihin mahdollistaa täyden RAIN RFID – potentiaalin hyödyntämisen. Teknisesti urauurtavan IBM Instant Checkout itsepalvelukassan teknologiaratkaisu lukee tunnisteet täysin luotettavasti ja hyvin tarkkaan.

 

Katso tästä miten IBM Instant Checkout itsepalvelukassa toimii käytännössä.

 

Lisätietoa:
Juha Reima, Toimitusjohtaja
Nordic ID
+358 (0) 50 555 3224
juha.reima(at)nordicid.com

 

Ken Saunders, Director, External Relations
IBM Global Business Services
T: +44 7887 830 036
E: saundken(at)uk.ibm.com

 

Lehdistötiedote

Nordic ID Oyj puolivuosikatsaus. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 3,90 miljoonaa euroa, ratkaisupalvelumyynti jatkoi kasvuaan, laitemyynti jäi tavoitteista.

Lue lisää

Brady Corporationin kokonaan omistaman tytäryhtiön Brady S.À.R.L.:n kaikista Nordic ID OYJ:n osakkeista tekemän julkisen käteisostotarjouksen alustava...

Lue lisää

Brady Corporation ilmoittaa aikomuksestaan hankkia koko Nordic ID Oyj:n osakekanta, tavoitteenaan IDS-liiketoiminnan strateginen kehittäminen; tekee suositellun...

Lue lisää