Nordic ID:n teknologia mukana Akateemisen Kirjakaupan panttikassiratkaisussa

Nordic ID:n teknologia mukana Akateemisen Kirjakaupan panttikassiratkaisussa

Akateeminen Kirjakauppa lanseeraa 125-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi uudenlaisen asiakkaille suunnatun panttikassiratkaisun sekä uudistaa pakkausmaateriaaliensa ilmeen kautta linjan.

“Haluamme ottaa juhlavuonnamme selkeän askeleen kohti kestävää kehitystä ja tarjota asiakkaille vaihtoehtoisia tuotteita perinteisen muovikassin tilalle”, sanoo Anne Kariniemi, Akateemisen kirjakaupan toimitusjohtaja. ”Panttikassipavelu on juuri sellainen innovatiivinen ratkaisu, joka tukee tavoitettamme tarjota asiakkaillemme uudenlaisia kestävän kuluttamisen palveluja ja luoda entistä parempia asiakaskokemuksia.”

Panttikassin saa kassalla käyttöönsä 3 euron pantilla. Maksun saa takaisin, kun kassi palautuu myymälään. Likaantuneen kassin voi myös vaihtaa uuteen. Panttikassin ilmeen on suunnitellut taiteilija Ville Andersson, joka vastaa myös Akateemisen Kirjakaupan muiden pakkausmateriaalien sekä muovi- ja paperikassien uudesta ilmeestä.

Panttikassiratkaisu takaa, että Akateemisen Kirjakaupan henkilökunnalla on aina tarjota asiakkailleen puhtaita ja ehjiä kestokasseja. Ratkaisun toimittanut Lindström Oy toimittaa ja huoltaa panttikassit. Nordic ID toimittaa ohjelmistoalustan ja RFID-laitteet (engl. Radio Frequency IDentification). Laitteet keräävät jokaiseen kestokassiin asennetun tunnisteen tiedot pilvipalveluun. Tunnistetiedot kertovat Lindströmille milloin yksittäinen kassi on valmistettu ja kuinka monta kertaa se on pesty.

”Teemme tiivistä yhteistyötä Lindströmin kanssa heidän tekstiilipalvelujen digitalisoinnissa. Akateemisen Kirjakaupan ratkaisu on oiva esimerkki uudenlaisesta palvelusta, jossa kohtaavat kestävän kehityksen periaatteet ja moderni IoT-teknologia”, kiteyttää Nordic ID:n Palvelu- ja ratkaisuliiketoiminnan johtaja Juuso Lehmuskoski. “Tavoitteenamme on luoda asiakkaillemme ratkaisuja, jotka vähentävät resurssien haaskaamista,” toteaa Lehmuskoski.

Lindström haluaa varmistaa sen, että kassit pysyvät käytössä mahdollisimman pitkään. Akateemisen ja Lindströmin tavoitteena on saada vuoden aikana huollettavaksi 10 000 kangaskassia. ”Tavoitteenamme on, että yksittäinen kassi kestää 50 pesukertaa”, kertoo myyntipäällikkö Ilkka Eskola Lindströmiltä. ”Olemme laskeneet, että 10 000 panttikassin pesu vähäpäästöisissä pesuloissamme säästää 33 000 kg CO2 päästöjä verrattuna, jos kassit pestäisiin kotona. Tämä vastaa 277 777 ajokilometriä henkilöautolla, eli reilua kuutta kierrosta maapallon ympäri! Lisäksi pesuprosessimme kierrätetty puhdistettu pesuvesi ja pesujen täydet koneelliset säästävät 2,8 miljoonaa vesilasillista juomavettä verrattuna kotikonepesuun.” Eskola jatkaa.

Nordic ID:n ratkaisut tavaravirran reaaliaikaiseen seurantaan ja tuotteiden paikantamiseen tukevat kestävää kehitystä auttamalla asiakkaitaan hallitsemaan tuotantomääriään, optimoimaan varastojaan sekä virtaviivaistamaan logistisia prosessejaan. Kun Nordic ID:n Radea pilvialustan, kunkin yrityksen tarpeisiin, tuottamaa räätälöityä analytiikkaa hyödynnetään tavaravirtojen ja -määrien hallintaa koskevissa liiketoimintapäätöksissä ja ennusteissa säästyvät myös luonnon resurssit.

 

Lue lisää Akateemisen Kirjakaupan lehdistötiedotteesta

www.akateeminen.com
www.lindstromgroup.com

 

Nordic ID Oyj puolivuosikatsaus. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 3,90 miljoonaa euroa, ratkaisupalvelumyynti jatkoi kasvuaan, laitemyynti jäi tavoitteista.

Lue lisää

Brady Corporationin kokonaan omistaman tytäryhtiön Brady S.À.R.L.:n kaikista Nordic ID OYJ:n osakkeista tekemän julkisen käteisostotarjouksen alustava...

Lue lisää

Brady Corporation ilmoittaa aikomuksestaan hankkia koko Nordic ID Oyj:n osakekanta, tavoitteenaan IDS-liiketoiminnan strateginen kehittäminen; tekee suositellun...

Lue lisää