NORDIC ID JÄTTÄÄ KASSAJONOT HISTORIAAN – JULKISTAA NRF-MESSUILLA NEW YORKISSA KÄÄNTEENTEKEVÄN ITSEPALVELUKASSAN

Kotimainen teknologiayritys Nordic ID tunnetaan innovatiivisista ratkaisuistaan: sen reaaliaikaiset seuranta- ja RFID-etätunnisteratkaisut herättävät kiinnostusta maailmanlaajuisesti. New Yorkissa NRF-messuillla, maailman suurimmilla vähittäiskaupan messuilla, yritys esittelee ensimmäistä kertaa uuden sukupolven huippunopean itsepalvelukassansa: tällä kassalla tuotteita ei skannata erikseen, vaan palvelu tunnistaa kerralla koko ostoskassin sisällön.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme esitellä uusia Nordic ID -ratkaisuja NRF-messuilla tänä vuonna. Messuille osallistuminen on aina kokemus, mutta tänä vuonna olemme enemmän kuin innoissamme, sillä julkistamme ensimmäistä kertaa Nordic ID Experience -muotoilufilosofiaa edustavia ratkaisuja. Nordic ID Experience yhdistää skandinaavisen minimalismin huippuluokan käytettävyyteen ja laatuun. Nämä piirteitä haluamme sekä tuoteportfoliomme että brändimme edustavan”, kertoo Juha Reima, Nordic ID:n toimitusjohtaja, ja jatkaa:

”Nordic ID on julkaissut vähittäiskaupan innovaatioita ja jo yli 30 vuoden ajan. Olemme yhdistäneet vähittäiskaupan toimialan läpikotaisen tuntemuksen edistyneeseen huipputeknologiaan. Tämän yhdistelmän ansiosta tuotamme jatkuvasti käänteentekeviä innovaatioita markkinoille.”

ENSIMMÄINEN KOKONAAN MIEHITTÄMÄTÖN KAUPPA ON JO TODELLISUUTTA

Nordic ID:n kyky tuottaa mullistavia vähittäiskaupan ratkaisuja ei jää vain puheeksi: vain pari kuukautta sitten, marraskuussa 2018 yritys julkaisi ensimmäisen miehittämättömän S/MART-demokaupan Espoossa.

Kauppa on avoinna 24/7. Kaikki tuotteet on merkitty RFID-tageilla, ja ostostapahtumia voidaan seurata reaaliaikaisesti etänä. Kokeilu jatkuu tammikuun loppuun asti. Kassainnovaatio automatisoi koko kassa-alueen ja lyhentää kassalla käytettävän ajan murto-osaan entisestä.

Empiiristen tutkimusten perusteella yhdeksän tuotteen käsittely perinteisellä, miehitetyllä kassalla kestää tavallisesti n. 60 sekuntia ja viivakooditunnisteisella itsepalvelukassalla 90 sekuntia. Nordic ID:n itsepalvelukassa tekee saman työn kymmenesosassa tästä ajasta.

“Kaupassa käydessä yksi turhauttavimmista asioista on jonottaminen. Pitkät jonot syövät asiakaskokemusta – pahimmassa tapauksessa asiakas hylkää ostoksensa ja poistuu saman tien. Nordic ID -itsepalvelukassa ei pelkästään nopeuta kassalla asiointia, vaan myös poistaa jonot kokonaan”, kertoo Paul Murdock, toimitusjohtaja, Nordic ID Inc.

Kauppiaan kannalta tämä tarkoittaa sitä, etteivät kiireiset asiakkaat jätä ostoksiaan jonotukseen tuskastuneina kesken.  ”Jonon hylkäävä asiakas ei vaikuta ainoastaan päivän myyntiin – hän saa myös negatiivisen kuvan yrityksen brändistä”, Murdock toteaa.

Asiakaskokemuksen mullistaa myös tuotteiden keräily suoraan omaan ostoskassiin: Nordic ID -itsepalvelukassoilla varustetuissa myymälöissä tuotteista ei tarvitse erikseen etsiä kassalla viivakoodeja, joten niitä ei myöskään tarvitse purkaa enää ostoskassista: koko kassi skannataan yhdellä kertaa.

Kauppiaalle kassa-alueiden automatisointi tarkoittaa myös mahdollisuutta vapauttaa henkilökunta siihen, minkä he parhaiten osaavat: asiakaspalveluun ja lisää myymiseen.

Kun henkilökunta on asiakkaiden tavoitettavissa myymälässä, saavat asiakkaat heidän läsnäolostaan aitoa lisäarvoa – neuvontaa ja odotukset ylittäviä palvelukokemuksia. Toisaalta itsepalvelukassoilla saadaan nopeasti purettua ruuhkia, kun niitä käytetään tavallisten kassojen rinnalla.

Itsepalvelukassa on suunniteltu vastaamaan suoraan asiakkaiden tarpeisiin:

Kassan lukualue sijaitsee polven korkeudella, joten painavia kauppakasseja ei tarvitse punnertaa ylös.
Lukualue on tilava: täysi kassi mahtuu siihen vaivatta.
Korotetusta kosketusnäytöllä varustetusta alustasta ostos on helppoa tarkastaa, ja maksuvaihtoehtoina ovat sekä mobiili- että korttimaksu.

Uuden sukupolven Nordic ID -itsepalvelukassa esitellään NRF-messuilla osastolla #3947.

For more information:

Juha Reima

CEO of Nordic ID

Juha.reima@nordicid.com

+358 50 555 3224

 

Paul Murdock

President, Nordic ID Inc.

Paul.murdock@nordicid.com

+1 203 517 7789

+358 40 350 4474 Suomi

 

Lehdistötiedote Nordic ID itsepalvelukassa

Nordic ID Oyj puolivuosikatsaus. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 3,90 miljoonaa euroa, ratkaisupalvelumyynti jatkoi kasvuaan, laitemyynti jäi tavoitteista.

Lue lisää

Brady Corporationin kokonaan omistaman tytäryhtiön Brady S.À.R.L.:n kaikista Nordic ID OYJ:n osakkeista tekemän julkisen käteisostotarjouksen alustava...

Lue lisää

Brady Corporation ilmoittaa aikomuksestaan hankkia koko Nordic ID Oyj:n osakekanta, tavoitteenaan IDS-liiketoiminnan strateginen kehittäminen; tekee suositellun...

Lue lisää